Menu

Welke voordelen heeft multifocale lenzen?

Is je zicht zowel dichtbij als veraf niet meer zo goed? Grote goede kans dat je zowel contactlenzen als een leesbril draagt. Maar soms is het moeten schakelen tussen die twee niet handig. Gelukkig is daar iets op bedacht: multifocale lenzen. Lenzen waarmee je zowel dichtbij als veraf kunt zien. Hier zijn nog een aantal voordelen aan het gebruik van multifunctionele lenzen. 

Wat zijn multifocale lenzen?

Met multifocale lenzen kun je dus van dichtbij én veraf zien. Hierdoor heb je in iedere situatie scherp zicht. Je hebt twee soorten; de eerste variant bestaat uit een middenstuk wat er voor zorgt dat je goed van dichtbij kunt zien en aan de randen van de lens zit het gedeelte waarmee je veraf scherp ziet. Bij de tweede variant is het precies het tegenovergestelde. Je hebt ook een multifocale bril. Die werkt hetzelfde, maar dan zit het concept verworven in de glazen van je bril. 

Groter blikveld 

In tegenstelling tot de multifunctionele bril, draait het leesgedeelte van multifocale lenzen continu met jouw ogen mee. Dit zorgt ervoor dat je ook teksten die wat hoger of lager in jouw zichtveld zitten makkelijk kunt lezen. Met multifocale lenzen heb je dus een wat groter blikveld dan met een multifocale bril. Daarnaast heb je ook geen last van bril randen in je zicht. 

Geen zonnebril op sterkte nodig

Met multifocale lenzen hoef je niet speciaal een zonnebril met bijpassende sterkte aan te schaffen. Daar zorgen de lenzen al voor! Dit is anders dan bij de multifunctionele bril, ‘normale’ contactlenzen of een leesbril. Je bespaart er uiteindelijk dus ook geld mee. 

Went snel 

Je went vrij snel aan de lenzen. Ze zijn namelijk gemaakt van een speciaal soort materiaal wat ervoor zorgt dat je niet eens een voelt dat je lenzen draagt. Ook kun je voor multifocale lenzen gaan met extra vocht of zuurstofdoorlatendheid als je dat prettig vindt voor je ogen. Dit maakt ze extra fijn om te dragen.