Menu

Variatielijst en weekmenu

Weekmenu

Als je aan de slag gaat met voeding kan het best lastig zijn om te bedenken wat je wanneer gaat maken en eten. Soms ben je simpelweg inspiratieloos of heb je een lijst aan dingen waar je aan moet denken omdat je bijvoorbeeld gewicht wilt verliezen. 

Vooral in het geval van gewicht verliezen is een weekmenu vaak een goede optie. 

Een weekmenu is een 7 daags menu met daarop ontbijt, een tussendoortje, lunch, nog een tussendoortje, diner en een avondsnack. Het menu wordt op vaste tijden ingedeeld en elke dag eet je dus op hetzelfde moment. Simpelweg omdat dat het beste is voor je lichaam. 

Als je een weekmenu bij ons laat maken mag je uiteraard aangeven wat je wel en niet lekker vindt. Dat zullen wij daar rekening mee proberen te houden. Dit kan soms best lastig zijn. Veel mensen moeten hun volledige eetpatroon veranderen om af te vallen of aan te komen. Dit kan niet zonder aan nieuwe smaken te wennen. 

Onze ervaring leert dat een weekmenu ontzettend helpt. Het geeft houvast en een duidelijk ritme. Een bijkomend voordeel is dat veel er ook beter door gaan slapen. Door een bepaald eet ritme ga je ook anders slapen. Na de laatste avondsnack gaan een hoop mensen binnen een uurtje naar bed toe. Stiekem omdat het dan makkelijker is toch niet stiekem nog iets te eten. Vaak zorgt een weekmenu voor minimaal 8 uur slaap en dat is natuurlijk voor niemand verkeerd. 

Variatielijst

Naast voedingsadvies, weekmenu’s en voedingsplannen maken wij ook variatielijsten. Voor velen nog onbekend. Een variatielijst is een lijst waar een heleboel mogelijkheden op staan binnen uw voedingsdoel. 

Deze is onderverdeeld in ontbijt, tussendoortje, lunch, snacks en avondeten. Daar staan allemaal verschillende gerechten en ideeën op zodat je niet elke dag zelf moet nadenken, maar gewoon kan kiezen. Fijn is dat je zeker weet dat je wel het juiste eet. Er zijn ontelbaar opties dus elke dag staat er weer iets totaal anders op tafel! 

Onze partners zijn dag en nacht bezig met het bedenken van hele lekkere en gezonde recepten en tussendoortjes. Onze lijst wordt dus alleen maar groter! 

Mocht je je zorgen maken over je kookkunsten? Wees niet bang. Onze recepten zijn gangbaar en niet te ingewikkeld. Je kan op de lijst op heel gemakkelijk zien hoe veel tijd het kost om het gerecht te bereiden en hoe gemakkelijk een lunchgerecht  bijvoorbeeld op het werk klaar gemaakt kan worden.