Menu

Vegan wijn past in een gezonde leefstijl

Dagelijks zijn we ons bewust van welke voeding wel of niet goed is voor onze body en soul. Alcohol past over het algemeen niet bij een gezonde leefstijl. Echter is het belangrijkste van een gezonde leefstijl dat we het ook vol blijven houden, balans vinden dus. De 80/20 regel helpt mij daar goed bij. Dat betekent dat je 80% van de tijd op je voeding let en 20% eet waar je zin in hebt en wat dus af mag wijken. 

Ook in die 20% kun je verantwoorde keuzes maken

Af en toe een keer afwijken van je gezonde leefpatroon is dus heel goed om het vol te houden. Echter ook dan kun je keuzes maken. Zo bestaan er verschillende vegan producten als vervanging van de “normale” producten. Heb je bijvoorbeeld al eens een keer een vegan taartje op? Deze zijn er in zoveel verschillende smaken. Nog steeds veel caloriën uiteraard, maar wel helemaal vegan. 

Of wat dat je van vegan wijn? Nu hoor ik je denken, wijn is toch altijd vegan dat wordt van druiven gemaakt. Echter ben ik er onlangs achter gekomen dat dat dus niet zo is. Om wijn helder te maken voegen wijnmakers meestal eiwit toe om vertroebelde deeltjes te laten zakken. Deze moeten vervolgens gefilterd worden. Veel wijnmakers gebruiken voor de filtering varkensvet, visslijm en gelatine. Absoluut niet vegan dus. Gelukkig zijn er ook alternatieven plantaardige producten met hetzelfde effect. Vegan wijn is dus wel degelijk een goed alternatief als je besluit toch lekker een wijntje te drinken. En ik kan je verzekeren, je proeft geen verschil. Ook van vegan wijn zijn er namelijk heel veel soorten. Het verschil zit dus niet in de druif, maar in de manier hoe de wijn gefilterd is. Zo kun je dus met een gerust hart je wijn uit frankrijk drinken.