Menu

Thuiswerktips voor thuiswerken tijdens Corona

In 2020 werden kwam Corona op ons pad, wat niet alleen veel invloed had op ons privéleven, maar ook op ons werkleven. Velen onder ons zijn in 2020 echte professionele thuiswerkers geworden, maar zelfs professionals kunnen weleens wat help gebruiken. Met deze tips hopen we dat we thuiswerken voor jou net wat leuker maken.

Tip 1: Creëer een fijne thuiswerkplek

Waar we in de eerste thuiswerkweken nog massaal aan onze keukentafel zaten te werken, is dat in 2021 echt not done. Na een vol jaar te hebben thuisgewerkt, wordt het belang van een fijne werkplek steeds duidelijker. Door een echte thuiswerkplek te creëren, bij voorkeur in een andere kamer dan je leefomgeving, kun je je ’s avonds echt afsluiten van je werk. Dit gaat niet als je je laptop, beeldscherm en notitieblok de hele week op je eettafel ziet staan. Ook een goed bureau en een goede bureaustoel zijn geen overdreven luxe. Deze zorgen ervoor dat je een goede werkhouding aanneemt.

Tip 2: Maak een werkschema

Als je werk ook maar een beetje flexibel in te delen is: maak je eigen werkschema. Een groot voordeel van thuis werken is dat je aan de slag kunt op de momenten dat je er het beste in bent. Avondmensen die jarenlang om klokslag half 9 met een slaperig hoofd op kantoor moesten zijn, weten precies hoe het voelt om in een ritme geduwd te worden dat niet bij je past. Vind je het fijn om halvewege de dag een lange wandeling te maken en dan ’s avonds nog wat langer door te werken? Doe dat dan! Ben je een vroege vogel en vind je het fijn om vroeg klaar te zijn? Begin dan lekker om 6 uur en geniet van je lange avond.

Tip 3: Vraag om hulp wanneer je nodig hebt

Merk je dat je het lastig vindt om je thuis te concentreren? Heb je moeite met effectief en gestructureerd werken? Heb je weinig energie en mis je het echte contact met je collega’s? Een personal coach kan helpen haalbare doelen te stellen om productiever de dag door te komen. Daarnaast kan hij of zij je adviseren bij het vinden van balans.