Menu

Snel afvallen doe je met deze tips!

Een goede gezondheid is van levensbelang en je gewicht speelt daarin natuurlijk een belangrijke rol. Voel jij je niet helemaal lekker in je vel en wil je graag een paar kilo afvallen? In dit artikel vertel ik je over het belang van goed eten, voldoende bewegen en ik geef je nog een aantal extra tips. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

Zorg voor een goed eetpatroon

Als je wil afvallen, is het natuurlijk belangrijk om goed op je eetpatroon te letten. Dit is tegelijkertijd een groot struikelblok voor een hoop mensen. Als je wil afvallen zul je een calorietekort moeten opbouwen. Dit doe je door onder je caloriebehoefte te blijven. Dit wordt ook wel caloric defecit genoemd. Je caloriebehoefte kun je berekenen via verschillende tools op het internet.

Veel mensen die willen afvallen, kiezen ervoor om een speciaal soort dieet te volgen. Voorbeelden zijn het low carb dieet, ketogeen dieet, low fat dieet, paleo dieet en intermittent fasting.

Het belang van beweging

We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen. Dat geldt zeker als je wil afvallen. Bewegen kun je doen op verschillende manieren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om naar de sportschool te gaan. Er zijn ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om thuis te gaan sporten. Thuis sporten is dan ook gemakkelijk dan ooit. Fitnessapparatuur zoals de crosstrainer, de hometrainer of deze roeitrainer van Tunturi zijn ideaal geschikt voor je ‘home gym’.

Of je er nu voor kiest om een abonnement bij de sportschool te nemen, thuis in beweging te komen met behulp van je roeitrainer of om iedere dag een stuk te gaan wandelen: zorg er in ieder geval voor dat je iedere dag tenminste drie kwartier beweegt.

Handige tips

Heb je moeite om je aan je trainingsschema te houden? Een handige tip is om je trainingen in te plannen in je agenda en je overige activiteiten daaromheen in te plannen. Je zult merken dat je je op deze manier een stuk beter aan je workouts houdt. Gaat het sporten je goed af, maar heb je moeite om een gezond eetpatroon aan te nemen? Dan kan het verstandig zijn om een personal trainer of een diëtist in de arm te sluiten. Deze kan voor jou een plan op maat samenstellen en dient gelijk als een stok achter de deur. 

Klik hier als je op zoek bent naar fitnessapparatuur voor thuis of als je op zoek bent naar meer tips om snel af te vallen!