Menu

Pijn verminderen dankzij lasertherapie

Lasertherapie is een relatief nieuwe methode om van pijn en andere gezondheidsklachten af te komen. Het wordt al jaren gebruik voor huidklachten of voor de ogen, maar tegenwoordig kun je er ook pijn mee verzachten, bijvoorbeeld bij artrose klachten. Wat de mogelijkheden zijn en hoe de behandeling precies werkt, lees je hier.

Hoe werkt lasertherapie?

Een behandeling duurt zo’n 5 à 10 minuten, en vindt plaats bij een specialist. De laser komt in direct contact met de huid, maar doet geen pijn. Het voelt alleen een beetje warm aan. De exacte behandelmethode is erg afhankelijk van de klacht. Zo is het mogelijk een laser-massagebehandeling te krijgen wanneer de huid ook fysiek gestimuleerd moet worden. Deze massage helpt de laser om goed door te dringen tot de spieren en pezen.

De lasertherapie is pas compleet na 3 à 5 behandelingen, afhankelijk van het probleem en het herstel. Uiteraard wordt er van te voren een behandelplan opgesteld door de specialist in overleg met de patiënt.

Waarom kies je voor lasertherapie?

Lasertherapie helpt je op een pijnloze manier om van veel klachten af te komen. Hierdoor zijn er in bepaalde gevallen geen medicijnen of andere ingrepen nodig. Artrose behandelen met behulp van lasertherapie is ook een hele interessante optie. 

Echt helemaal herstellen van artrose komt zelden voor, maar het is wel mogelijk om de klachten te verminderen met behulp van lasertherapie. Heb je last van artritis? Probeer dan eens lasertherapie uit zodat de kans klein is dat dit uitmondt in artrose. Vaak merk je na de eerste behandeling al verschil, en wordt bewegen makkelijker en vooral minder pijnlijk. 

Overleg van te voren altijd met je behandelend arts, zodat hij of zij weet dat je een aanvullende behandeling volgt. Hierdoor weet je zeker dat er geen problemen zijn met bijwerkingen van medicijnen of andere zaken waar je misschien niets vanaf weet.