Menu

Met een smoking gun een rooksmaak toevoegen

Houd jij ook zo van die overheerlijke rooksmaak van gerechten bij restaurants? Met een smoking gun kun je deze smaak eenvoudig toevoegen aan gerechten die je zelf dagelijks op tafel zet. Zo wordt je eten iedere dag weer een culinaire belevenis. Een smoking gun wordt ook wel rookpistool genoemd en werkt op dezelfde manier als de naam al suggereert. Het werkt namelijk als volgt. Verzamel eerst houtmot of kruiden die je in de smoking gun kunt stoppen. Daarna klik je op de knop en hoor je vanzelf dat er een ventilator aangaat. Dan pak je er een aansteker bij om de houtmot aan te steken. Vervolgens laat je de smoking gun zijn werk doen en wordt er een heerlijke rookgeur toegevoegd aan je gerecht. Er is dus niks omslachtigs aan en een rooksmaak toevoegen is in een handomdraai gebeurd.

Alles over de smoking gun

De smoking gun is een apparaat van aluminium en werkt op batterijen. Het is een compact apparaatje dat je gemakkelijk kwijt kunt in de keuken. Met dit apparaat kun je gerechten een heerlijke rooksmaak meegeven maar wist je dat je ook cocktails kunt maken met rooksmaak? Je kunt er dus veel kanten mee op. Verder hoef je de smoking gun ook niet op een bepaalde manier te onderhouden. Wel is het belangrijk om hem na gebruik even goed schoon te maken. Zo blijven er vaak asresten achter in de rookkamer die je met een doekje kunt verwijderen. Om te zorgen voor een lange levensduur is het dus van belang dat je hem goed schoonmaakt.

Gerechten reserveren met stoom

Wil je je sous vide gerechten naar een hoger niveau tillen? Dan is de rookstolp in combinatie met de smoking gun daar goed voor weggelegd. Zo kun je met de smoking gun eerst stoom op het gerecht blazen door deze aan te sluiten op de slang die aan de rookstolp zit. Hierdoor blijft alle stoom goed in de stolp zitten. Dat ziet er heel spectaculair uit en het zorgt er bovendien voor dat de smaak goed behouden blijft. Het is dus een leuk accessoire voor bij de smoking gun waarmee je kleine en grotere gerechten naar een hoger niveau tilt.

Recepten inspiratie met stoom

De smoking gun van Souvy.nl kun je inzetten voor het bereiden van veel verschillende gerechten. Voor zowel vis, vlees en groentes leent dit apparaat zich uitstekend. Verder is het ook leuk om te experimenteren met verschillende drankjes. Denk bijvoorbeeld aan een gin tonic met rooksmaak. Je bereidt de gin tonic op de manier hoe jij het lekker vindt en vervolgens plaats je de glazen onder de rookstolp. Daarna zet je de smoking gun klaar en kies je een smaak met houtmot uit. Vervolgens zet je het apparaat aan en laat je het ongeveer 10 minuutjes staan. Dan is de gin tonic klaar om geserveerd te worden. Wil je eens wat anders proberen? Kies dan voor een andere soort houtmot en geef dat ene gerecht net dat beetje extra.