Menu

Het gebruik van een personal trainer is een stuk laagdrempeliger dan vroeger

Bewegen en sporten is heel belangrijk om gezond en fit te blijven. Er zijn tal van verschillende manieren om te sporten en bewegen, in team- of clubverband of individueel zoals bijvoorbeeld in de sportschool. Een manier van sporten en bewegen die steeds populairder wordt en ook nog eens ontzettend effectief is, is het trainen met een personal trainer. Dit fenomeen bestaat natuurlijk al een tijd binnen de muren van de sportschool, maar de laatste jaren zien we ook steeds vaker dat mensen los van de sportschool gebruik maken van personal trainers. Vroeger was dit vooral erg duur en alleen voor de acteurs en BN-ers weggelegd, maar tegenwoordig is dit een stuk laagdrempeliger en voor de meeste mensen toegankelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een personal trainer aan huis.

Tip: Afvallen met een Personal trainer, hoe? Lees het hier

Het vinden van tijd om te sporten is soms best lastig

We hebben allemaal doorgaans drukke levens die vol zitten met werk, in sommige gevallen een gezin en sociale contacten en activiteiten. Het sporten wil er nog weleens bij in schieten en het is soms lastig om dit in te plannen. Met een personal trainer aan huis, wordt dit echter een stuk makkelijker. Met een personal trainer aan huis bespaar je namelijk aanzienlijk in tijd en hoef je niet meer naar de sportschool toe te rijden of fietsen. Het direct lekker kunnen douchen in je eigen huis is natuurlijk ook extra prettig na een intensieve trainingssessie. Personal training is geschikt voor alle verschillende leeftijden voor zowel mannen als vrouwen. De personal trainer stelt een plan samen op maat die past bij jouw wensen en doelen, zodat je niet overtraind en altijd de resultaten boekt waar je naar op zoek bent.

Uitgelicht: Personal trainer en Personal coach | Lees hier het verschil

Een personal trainer aan huis zorgt voor extra motivatie

Een van de onderdelen die het soms lastig maken om te blijven volharden in het sporten, is de motivatie. Wanneer je uitgeblust van je werk komt en ook nog boodschappen moet doen en eten moet maken is het niet meer dan begrijpelijk dat je de sportschool even overslaat. Met een personal trainer aan huis is de motivatie vaak echter een stuk hoger, omdat je samen aan het werk bent en je committeert aan een plan. Ook werkt het natuurlijk als een stok achter de deur dat je betaalt voor deze diensten en je natuurlijk niet iemand die speciaal voor jou naar jouw huis komt om je te begeleiden bij het sporten weer wegstuurt. Het trainen met een personal trainer is daarnaast ook nog eens ontzettend afwisselend. Er worden bij personal training tal van verschillende disciplines en sporten met elkaar gecombineerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan crossfit, boxen, maar ook cardio en yoga elementen. Een personal trainer zorgt er ook voor dat je technisch alle handelingen en oefening goed uitvoert, zodat je nooit blessures zal krijgen.