Menu

Dit zijn de meest voorkomende allergieën

Er zijn heel veel mensen die in ieder geval een keer in hun leven een allergische reactie hebben gehad. Dit is heel vervelend en is helaas iets waar je pas achterkomt als je de reactie hebt. Maar wat is een allergie eigenlijk? Een allergie is niets anders dan een lichamelijke reactie op een specifieke stof. Denk hierbij aan voedingsmiddelen, maar denk ook aan chemische stoffen bijvoorbeeld. Dit staat allemaal op de allergenenlijst Horeko. Er is een hele hoop waar je allergisch voor kunt zijn. Ben jij benieuwd wat de meest bekende allergieën zijn? Lees snel verder.

Hooikoorts is een van de bekendste

Een allergie die de meeste mensen wel kennen, is hooikoorts. Eigenlijk houdt dit in dat je allergisch bent voor glaspollen en/of boombollen. Het kan dus ook een van de twee zijn. In Nederland komt hooikoorts enorm vaak voor. De kans is groot dat je minstens 1 iemand in je nabije omgeving kent met hooikoorts. Heel gek is dit niet. Het is namelijk zo dat 1 op de 8 mensen in Europa last heeft van hooikoorts. Maar hoe herken je het nou? Dat is heel makkelijk. Over het algemeen merken mensen met hooikoorts dat ze vooral verkouden zijn wanneer er pollen in de lucht hangen. Sommige mensen krijgen ook veel jeuk aan hun ogen. 

Alles over de huisstofmijtallergie

Een andere bekende allergie is de huisstofmijtallergie. Deze allergie houdt simpelweg in dat je een allergische reactie krijgt op huisstofmijt. Wat veel mensen niet weten, is wat dit dan eigenlijk zijn. Het zijn dus witte beestjes die tot de familie van de spinachtigen behoren. De klachten komen niet per se van een dierenallergie, maar wel van de uitwerpselen van de beestjes. Heb je jeukende ogen of last van verkoudheid? En ben je in de buurt geweest van huisstofmijt? Dan kan het wel eens zo zijn dat je allergisch bent.

Voedselallergie: wie kent het niet?

Ben je allergisch voor voedsel? Dan heet dit een voedselallergie. Dit is niet altijd even makkelijk te herkennen, omdat we vaak meerdere maaltijden of snacks op een dag eten. Je lichaam reageert op een zodanige manier dat het lichaam antistoffen aanmaakt tegen bepaalde eiwitten in voedingsmiddelen. Dit is dan ook de reden waardoor er een allergische reactie zich voordoet. Veel mensen zijn allergisch voor zuivel en noten. Dat zijn dan ook de bekendste voedselallergieën. Klik hier om weer te weten te komen over voedselallergieën.