Menu

De leukste vechtsporten op een rij

Vechtsporten zijn populairder dan ooit. Vechtsporten maken je scherp en je traint je hele lichaam. Ook discipline en respect zijn belangrijke elementen bij iedere vechtsport. Daarnaast komen er verschillende technieken kijken bij vechtsporten. Een ander voordeel van een vechtsport is dat het altijd handig is om te weten hoe je jezelf kunt verdedigen. In dit artikel bekijken we een aantal vechtsporten. 

Kickboksen

Kickboksen is vaak de eerste vechtsport die bij mensen opkomt als ze denken aan een vechtsport. Bij kickboksen mag je zowel trappen als boksen. Toch is de sport niet zo agressief als het klinkt. Respect  voor elkaar en discipline zijn belangrijk. Er komt veel techniek en uithoudingsvermogen kijken bij kickboksen. Ook je verdediging is minstens net zo belangrijk als je aanval. Met kickboksen train je je hele lichaam, je wordt er sterk van en het is heel goed voor je conditie. 

Kenjutsu 

Kenjutsu is een Japanse vechtsport en betekent “De kunst van het zwaardvechten”. Het is een traditionele Japanse krijgskunst die al eeuwenlang wordt beoefend in Japan door de Samoerai. Het voornaamste wapen dat wordt gebruikt bij Kenjutsu is de Katana, het bekende Samoeraizwaard. Het wapen is nauw met de traditie en de cultuur van het land verbonden. Wil je beginnen met deze sport? Dan heb je een Katana-zwaard nodig. Deze kun je aanschaffen via Samurai-katana-shop.nl

Krav Maga

Krav Maga is een zelfverdedigingssysteem dat werd ontwikkeld door de Israëlische Defensietroepen (IDF) en wordt aangeduid als “The art of staying alive”. Bij Krav Maga zijn er geen regels en er is geen wedstrijd competitie. Er bestaat ook geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Alle technieken zijn door zowel mannen als vrouwen uit te voeren. De technieken leggen de nadruk op het nabootsen van omstandigheden die een real-life scenario benaderen. Alle aanval en verdedigingstechnieken hebben als doel om gevaar te neutraliseren en veilig weg te komen.