Menu

De gezonde manier om af te vallen

Overgewicht is een epidemie geworden in de Verenigde Staten. Volgens de CDC wordt meer dan 1 op de 3 volwassenen als zwaarlijvig beschouwd. Afvallen is een veelvoorkomend nieuwjaarsvoornemen, maar het is vaak moeilijk vol te houden. Er zijn veel dieet- en trainingsprogramma’s die snelle resultaten beloven, maar deze methoden zijn vaak ongezond en niet vol te houden. Als je op een gezonde manier gewicht wilt verliezen, zijn er een paar dingen die je kunt doen om succes te boeken.

Stel realistische doelen

Als je veel overgewicht hebt, is het onrealistisch om te verwachten dat je het allemaal binnen een paar weken of zelfs een paar maanden kunt kwijtraken. Wanneer je je doelen voor gewichtsverlies stelt, zorg er dan voor dat ze haalbaar en meetbaar zijn. Een goed doel zou kunnen zijn om 5% van je lichaamsgewicht te verliezen in de loop van 6 maanden. Dit klinkt misschien niet als veel, maar het kan een groot verschil maken in je algehele gezondheid.

Zoek een activiteit die je leuk vindt en houdt je daaraan

Lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel van elk afslankplan, maar het hoeft niet saai te zijn! Als je een activiteit vindt die je leuk vindt, is de kans groter dat je je er aan vasthoudt en dat het deel uitmaakt van jouw regelmatige routine. Er zijn eindeloze mogelijkheden wat lichaamsbeweging betreft – wandelen, fietsen, zwemmen, fitnesslessen volgen – dus er is vast wel iets wat je leuk vindt. En als je het niet leuk vindt? Blijf zoeken tot je iets vindt wat je wel leuk vindt!

Maak gezonde voedingskeuzes

Als je probeert af te vallen, is het belangrijk om gezonde keuzes te maken in plaats van al je favoriete voedingsmiddelen te schrappen. Door jezelf te ontzeggen krijg je alleen maar meer zin in dat eten en dat leidt later waarschijnlijk tot eetbuien. In plaats van al je favorieten uit je dieet te schrappen, moet je jezelf hier en daar kleine verwennerijen toestaan. Balans is de sleutel! Neem veel fruit en groenten, maar ook magere eiwitten en volle granen op in je dieet voor een optimale gezondheid. Dit kun je ook binnenkrijgen door middel van een detox sapkuur. Daarbij drink je voor een bepaalde tijd alleen fruit en groente drankjes zodat je voldoende vitamines binnenkrijgt.

Conclusie

Afvallen kan een uitdaging zijn, maar het hoeft niet ingewikkeld of onrealistisch te zijn. Door haalbare doelen te stellen, een leuke activiteit te vinden en gezonde voedingskeuzes te maken, kun je jezelf klaarstomen voor succes op je afslankreis! Waar wacht je nog op? Begin vandaag!