Menu

De beste zorgverzekering van 2021

Ieder jaar staan honderdduizenden Nederlanders weer voor dezelfde vraag: “Wat is de beste zorgverzekering voor het komende jaar?”. De vraag is eigenlijk niet op deze generieke basis te beantwoorden. Dit komt doordat ieder persoon anders is en ook iedereen andere wensen en behoeften heeft als het gaat om de zorgverzekering. Er zal niet één beste zorgverzekering voor iedereen zijn. In deze blog leggen we je uit hoe jij in ieder geval voor jezelf kunt bepalen welke zorgverzekering het beste is voor jou!

Contractlengte

Zorgverzekeringen krijgen een lagere maandpremie als je de verzekering voor langere tijd vastlegt. Je kunt ervoor kiezen om je zorgverzekering voor meerdere jaren vast te leggen als als je je zorgverzekeraar vertrouwd. Door je zorgverzekering voor meerdere jaren af te sluiten weet je zeker dat je hier geen omkijken meer naar hebt. Het voor langere tijd vastleggen van je zorgverzekering zorgt er echter voor dat je een stukje vrijheid verliest. Door de zorgverzekering voor meerdere jaren vast te leggen kun je in de looptijd van het contract niet switchen van verzekering. Als er voor jouw situatie ineens een nieuwe goedkoopste zorgverzekering is kun je hier dan ook geen gebruik van maken! Overweeg deze beide factoren goed voordat je overgaat op een nieuwe zorgverzekering.

Aanvullende pakketten

De aanvullende pakketten in een zorgverzekering kosten extra geld en geven je een extra stukje verzekering daarvoor terug. Als jij bijvoorbeeld weet dat je ieder jaar wel enkele problemen met jouw gebit hebt is het verstandig om een aanvullende verzekering te nemen voor je gebit. Door de aanvullende verzekering betaal je ieder jaar iets meer premie dan zonder de aanvullende verzekering. Het stukje extra premie zorgt er echter wel voor dat je indien je wel kosten maakt, je hier geen extra geld aan kwijt bent. Het is dus niet altijd verstandig om de goedkoopste zorgverzekering 2021 te kiezen. Dit is voornamelijk het geval als je verwacht in het komende jaar zorgkosten te moeten maken. Je kunt dan vaak beter kiezen voor een verzekering met een iets hogere premie. Afhankelijk van jouw zorgsituatie kun je dus jouw beste zorgverzekering voor het komende jaar kiezen. Als je verwacht nagenoeg geen zorgkosten te hoeven maken, dan kun je alle aanvullende pakketten achterwege laten. Hierdoor zal de maandelijks bij te dragen zorgpremie lager zijn!