Menu

Anderen helpen bij een gezonde levensstijl

Het hebben van een gezonde levensstijl is voor veel mensen nog steeds erg lastig. Anno 2022 hebben we gelukkig veel meer kennis van wat een gezonde levensstijl precies inhoudt, dan we pakweg 30 jaar geleden deden. Toch is het nog steeds lastig om een gezonde levensstijl aan te houden. Overal worden mensen verleid met ongezonde voeding en keuzes. In de supermarkt, op reclames, via telefoons. Het vereist een hele hoop bewustzijn en daarbovenop wilskracht om echt werk te maken van een gezonde levensstijl. Zoveel is zeker. Als jij bezig bent met gezond leven, bijvoorbeeld als diëtist of personal trainer, zijn er heel veel vacatures in Amsterdam, en op andere plekken.

Hoe word je eigenlijk diëtist?

Diëtist is een heel waardevol beroep. Als diëtist geef je mensen adviezen en begeleiding om hun eetpatroon te veranderen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij iemand die op medische indicatie zijn of haar eetpatroon moet aanpassen. Bijvoorbeeld in aanloop naar een operatie, of omdat iemand heel zwaar overgewicht heeft. Maar ook voor mensen die gezonder willen leven uit persoonlijke motivatie. Als diëtist kun je ook voedingsschema’s maken voor bodybuilders, of sporters op heel hoog niveau. Je kunt veel kanten op met het werk. Je kunt alleen diëtist worden door de HBO opleiding voeding en diëtetiek te volgen. Heb je je benodigde diploma’s al? Kijk voor vacatures Rotterdam.

Als personal trainer aan de slag

Als personal trainer werken kan in principe iedereen. Het is geen beschermd beroep. Je kunt je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en een eigen bedrijfje beginnen. Veel klanten zul je op die manier waarschijnlijk niet krijgen. Goed werk leveren evenmin. Echt goed als personal trainer werken kun je nadat je twee diploma’s hebt gehaald: Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B. Diploma A richt zich op fitnesslessen en diploma B haalt daar persoonlijke begeleiding bij. Een goede basiskennis is belangrijk om mensen correct advies te kunnen geven. Als je graag mensen wil helpen bij het erop nahouden van een gezonde levensstijl, weet je wat je te doen staat.